Đumbir učinkovitije uništava rak od kemoterapije – studija

ĐumbirĐumbir se koristi kao hrana i lijek već tisućama godina. Porijeklom iz Jugoistočne Azije ovaj je začin u tim krajevima uobičajena namirnica gdje ga odavno cijene zbog njegovih aromatičnih, kulinarskih i ljekovitih svojstava. Taj je gomolj, koji se koristi jednako kao začin i ljekovita biljka krcat aktivnim sastojcima koji igraju različite uloge u našem organizmu. Najbolji je lijek za mučnine tijekom vožnje, tzv. bolest kretanja te kod jutarnjih mučnina u trudnoći. Mnogim oboljelima od raka pomaže smanjiti i potpuno ukloniti mučninu te razne upale tijekom liječenja. No sada se čini da može još i više. Najnovija istraživanja nude novu nadu za oboljele od raka. Evo o čemu je riječ:

U studiji na Georga State sveučilištu, US, na učincima ekstrakata đumbira na živim stanicama znanstvenici su otkrili da ekstrakt đumbira inducira inhibiciju i smrt kancerogenih stanica, bez ometanja zdravih stanica.

Znanstvenici su otkrili da ekstrakti đumbira smanjuju tumor prostate kod miševa za 56%

Također je utvrđeno da đumbir gotovo nema nuspojava i to ga znatno odvaja od današnje kemoterapije. Neki oblici kemoterapije zapravo uzrokuju povećanje stope metastaza jer se rak pojavljuje na drugim organima na kojima se ne provodi tretman liječenja. Dakako to se može spriječiti ukoliko oboljeli uz kemoterapiju uzimaju i druge oblike liječenja i naročito dodatke za podizanje imuniteta i obnovu bijelih krvnih stanica.

Na Georga State sveučilištu, znanstvenici su pronašli da ekstrakt đumbira smanjuje tumor prostate kod miševa za 56%, dok istovremeno smanjuje upalu i uklanja toksine.

Ova studija dolazi uz 17 ostalih studija povezujući đumbir s antikancerogenim svojstvima. Biljka je također bila podvrgnuta recenziranim ispitivanjima koje đumbir povezuju s dobrobitima za preko 101 drugih oboljenja.

Đumbir se može uživati na različite načine – kao začin, u obliku čajeva, ekstrakata, u dodacima prehrani. Za brzo izvlačenje njegove ljekovitosti najbolje ga je konzumirati sirovog ili u obliku soka.

Još više o đumbiru možete pročitati u mom ranijem postu, Superhrana: ĐUMBIR (Zingiber officinale).

Konzultirani izvor: Health Holistic Living.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »