Zdrava koža tijekom toplih mjeseci

zdrava koža

 

Duga zima bacila je mnogima od nas brigu o koži u drugi plan. Premda možda nismo vodili računa o svojoj koži tijekom zime, još nije kasno da to popravimo na vrijeme ne bi li se stigli šepuriti blistavom i zdravom kožom u kratkim hlačama, ljetnim haljinicama i bosim nogama u sandalama. Koristeći ova tri jednostavna savjeta kako uljepšati i njegovati kožu koja zrači tijekom ljetnih mjeseci moguće je to upravo i postići.

ZAŠTITIMO JU

Sunce je u toplim mjesecima vrlo jako i zato je od presudne važnosti da se zaštitimo od njegovih zraka. Čak i kratkim boravkom na jakom suncu (između 12 – 15 sati) lako je zadobiti opekline čime započinjemo prijevremeno starenje kože te znatno povisujemo rizik od raka kože.

Naravno, najbolje bi bilo da izbjegavamo boravak na suncu između 10 i 16 sati, no neki puta je to nemoguće i za to nam je potrebna adekvatna zaštita koju nanosimo 30 minuta prije izlaganja suncu. Organska kozmetika poput Magoleumove, koristi ulja čileanske maline (Rubus idaeus) i čileanskog lješnjaka (Gevuina avellana), shea maslaca (Butyrospermum parkii) u kombinaciji uz druge organske dodatke za veću zaštitu dok većina proizvoda za sunčanje na tržištu (između brojnih ostalih štetnih tvari) sadrži supstance koje u najmanju ruku remete rad hormona, ali i druge vitalne funkcije.

REDOVAN PILING

Piling kože u toplijim mjesecima dobra je navika. Koža se redovno obnavlja, a ukoliko se mrtve stanice ne odstranjuju već sjede na našoj koži, koža može izgledati beživotno. Piling ne morate kupovati, već napravite vrlo jednostavnu kombinaciju s laganim uljem, recimo bademovim (Prunus amygdalus) i palentom. Radite piling cijelog tijela jednom tjedno, ne zaboravljajući pritom i stopala! Kada radite piling lica, neka to bude vrlo nježan i kratak piling kojeg je dovoljno raditi jednom mjesečno.

Ukoliko se želite počastiti pravim profesionalnim, organskim pilingom, stojim na raspolaganju :) (kontakt).

HIDRATIZIRAJMO JU

Previše topline može isušiti našu kožu pa je važno voditi računa o njenoj hidrataciji. Za početak pijte puno vode. Dobra ulja za njegu su već spomenuti čileanski lješnjak i malina jer se lako upijaju, a ujedno štite od UV-A i UV-B sunčevih zraka. Osim ulja mogu se koristiti i organske kreme, losioni i mlijeka, koji nekima možda više odgovaraju zbog osjećaja lakoće na koži. I ovdje ne zaboravimo svoja stopala jer se upravo ona mogu lako isušiti, pogotovo u području peta. Ukoliko je potrebno, ovdje je dobro koristiti hranjive kreme.

Držite se ovih nekoliko savjeta i vidjet ćete kako će vaša koža blistati i sjati cijelo ljeto, a zadržite li ove zdrave navike koža će vam biti prekrasna iz godine u godinu. Podijelite s nama rezultate! :)

Za sve savjete i upite ili izradu personalizirane kozmetike, nazovite na: 098/ 98 416 48!

Sve najbolje

Translate »