Zaštita od komaraca

mosquitoDok svi pričaju o zaštiti od sunca (i ja ću, ali u slijedećem postu, hihi), koji je faktor najbolji i zašto je, pobogu organska zaštita toliko skupa, što je sa zaštitom od komaraca?

Osobno me komarci više brinu, nego sunce. Komarci ne samo da su neugodna mala napast, oni također šire zarazne i u nekim područjima smrtne bolesti. Često se nazivaju jednim od najopasnijih životinja na planeti! Iako se mogu ubiti jednim šamarom, ako se prije toga domognu naše kože, ove najubojitije životinje mogle su već prenijeti zarazu a da nismo ni trepnuli.

Srećom, kod nas to nije tako jako izraženo kao u nekim drugim zemljama, no svejedno su postali izuzetno neugodni i dosadni. One male zovem kamikaze. Kada se zalete za sobom ostavljaju minimalno pet uboda, redom ogromnih i užas kako svrbe!

Ne znam kakvu krv imam, slatku, neslatku, ali mene komarci obožavaju! Ako sjednem negdje s vama na kakvo piće nećete se morati bojati komaraca jer će svi biti na meni! :)

Barem je tako bilo do nedavno. Nisam imala mira dok nisam pronašla formulu kojom ću otjerati te sitne beštije od gozbe mojom krvlju, a da pritom ipak ne posegnem za groznim, sintetičkim farmaceutkim tvorevinama, koje ruku na srce zaista djeluju, ali ne bez cijene (na zdravlje, na prirodu, na atmosferu i na kraju krajeva na etičnost). Nemam ništa protiv farmaceuta, da se razumijemo.

Komarac-Free sloboda!

Danas ću podijeliti jednu formulu s vama, dostupan na našem webshopu. Dolaze u obliku spreja u cool PET bočici.

Na bazi je hidrolata lavande (Lavandula angustifolia) i ulja suncokreta (Helianthus annuus L.) s dodatkom anti-komarac eteričnih ulja. Naravno, sva ulja su hladno prešana i s certifikatom.

Ulja se nanose na kožu, bez ikakve bojazni da će vam ona na bilo koji način naštetiti, osim ako se baš ne pokaže da ste alergični na neki od sastojaka (sumnjam) ili ako već prethodno patite od nekih kožnih oboljenja. U tom me slučaju kratko nazovite i prilagodit ću formulu baš za vas .

MOSQUITO OFF!

Svježi limunasti miris limunske trave i eukaliptusa, i to limunskog s točno doziranim omjerom cedrovine za pravu ne-senzaciju za komarce. Vjerujte, neće vas niti pogledati (sorry) :)

Sastav:

Lavandula angustifolia Hidrolat

Helianthus annuus L.

Pelargonium graveolens

Cimpobogon flexuosus

Cedrus deodara

Eukalyptus citriodora.

 

Ugodno ljetovanje, planinarenje, kampiranje, šetanje, ljubljenje… štogod u prirodi! 

Sve najbolje,

Gordana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »