Zaštita od komaraca

mosquitoDok svi pričaju o zaštiti od sunca (i ja ću, ali u slijedećem postu, hihi), koji je faktor najbolji i zašto je, pobogu organska zaštita toliko skupa, što je sa zaštitom od komaraca?

Osobno me komarci više brinu, nego sunce. Komarci ne samo da su neugodna mala napast, oni također šire zarazne i u nekim područjima smrtne bolesti. Često se nazivaju jednim od najopasnijih životinja na planeti! Iako se mogu ubiti jednim šamarom, ako se prije toga domognu naše kože, ove najubojitije životinje mogle su već prenijeti zarazu a da nismo ni trepnuli.

Srećom, kod nas to nije tako jako izraženo kao u nekim drugim zemljama, no svejedno su postali izuzetno neugodni i dosadni. One male zovem kamikaze. Kada se zalete za sobom ostavljaju minimalno pet uboda, redom ogromnih i užas kako svrbe!

Ne znam kakvu krv imam, slatku, neslatku, ali mene komarci obožavaju! Ako sjednem negdje s vama na kakvo piće nećete se morati bojati komaraca jer će svi biti na meni! :)

Barem je tako bilo do nedavno. Nisam imala mira dok nisam pronašla formulu kojom ću otjerati te sitne beštije od gozbe mojom krvlju, a da pritom ipak ne posegnem za groznim, sintetičkim farmaceutkim tvorevinama, koje ruku na srce zaista djeluju, ali ne bez cijene (na zdravlje, na prirodu, na atmosferu i na kraju krajeva na etičnost). Nemam ništa protiv farmaceuta, da se razumijemo.

Komarac-Free sloboda!

Danas dijelim dvije formule s vama (da dvije!), jednako djelotvorne samo drugačijeg sastava, a time i mirisa. Oba proizvoda dolaze u obliku spreja u cool PET bočici.

Na bazi su hidrolata lavande (Lavandula angustifolia) i ulja suncokreta (Helianthus annuus L.) s dodatkom anti-komarac eteričnih ulja. Naravno, sva ulja su hladno prešana i s certifikatom.

Ulja se nanose na kožu, bez ikakve bojazni da će vam ona na bilo koji način naštetiti, osim ako se baš ne pokaže da ste alergični na neki od sastojaka (sumnjam) ili ako već prethodno patite od nekih kožnih oboljenja. U tom me slučaju kratko nazovite i prilagodit ću formulu baš za vas .

Nazvala sam ih MOSQUITO CONTROL! & MOSQUITO OFF! Engleski zvuči nekako opakije ;)

MOSQUITO CONTROL!

Ako baš jako, jako volite lavandu i ako ovaj proizvod nije bio na vašoj prioritetnoj ljestvici, onda je to upravo postao :) Eterično ulje lavande prožeto citrusnom notom ulja limunske trave i predivnog timijana.

Komarci mrze lavandu. Smrdi im. Gadi im se.

Mrze i limunsku travu. Odbojna im je.

I timijan. Posadite ga na prozoru, oko kuće, nigdje ne idite bez njega…

I paprenu metvicu. Pika ih za oči pa se ne usude prići, a nas lijepo rashlađuje.

Sastav:

Lavandula angustifolia Hidrolat

Helianthus annuus L.

Cimpobogon flexuosus

Lavandula angustifolia

Thymus vulgaris

Mentha x piperita.

Cijena: 100 ml, 150 kn

MOSQUITO OFF!

Svježi limunasti miris limunske trave i eukaliptusa, i to limunskog s točno doziranim omjerom cedrovine za pravu ne-senzaciju za komarce. Vjerujte, neće vas niti pogledati (sorry) :) Magoleum_MosquitoOff!

Sastav:

Lavandula angustifolia Hidrolat

Helianthus annuus L.

Pelargonium graveolens

Cimpobogon flexuosus

Cedrus deodara

Eukalyptus citriodora.

Cijena: 100 ml, 120 kn

Naručite svoj favorit ili da vas ne kopka, isprobajte oba! :D

Ugodno ljetovanje, planinarenje, kampiranje, šetanje, ljubljenje… štogod u prirodi! 

Nazovite 098/ 98 416 48 ili pošaljite email s narudžbom na: info@magoleum.com u kojem ćete dobiti upute za narudžbu.

Sve najbolje,

Gordana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »