Uvjeti i odredbe poslovanja

U ovim uvjetima, „Magoleum“, „udruga“, „centar“, „mi“, „naš“, „nas“ i njihove izvedenice, odnose se na udrugu Magoleum, centar za fitoaromaterapiju, savjetovanje i edukaciju, Trnsko 14 B, Zagreb, Hrvatska. Pristup i korištenje svih informacija na Internet stranicama na domeni www.magoleum.com u daljnjem tekstu „web stranice“, „stranice“ i izvedenice tih riječi, uključujući narudžbu i kupnju naših usluga i proizvoda, provodi se pod slijedećim uvjetima i odredbama.

Zadržavamo pravo izmjene ovih uvjeta u bilo koje vrijeme. Korištenje naših web stranica nakon učinjenih izmjena predstavljat će vašu suglasnost za preuzimanje obveze prema izmijenjenim uvjetima i odredbama. Stoga preporučujemo da svaki put kada pristupate našim stranicama pročitate ove odredbe i uvjete.

Opći uvjeti korištenja

Naše stranice nude informacije i savjete o liječenju određenih tegoba fitoaromaterapijom koje su bazične, informativne i edukacijske prirode i nikako ne mogu zamijeniti savjet ili dijagnozu liječnika ili profesionalnog medicinskog radnika (liječnika specijaliste, stomatologa, medicinske sestre, babice, farmaceuta ili drugog medicinskog osoblja). Savjeti na našim stranicama ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije ili posljedice njihova korištenja.

Magoleum ne daje nikakvo jamstvo niti ne može i neće preuzeti nikakvu odgovornost za rezultate ili posljedice bilo kakvog pokušaja primjene ili prilagodbe bilo koje informacije koju ste pročitali na našim web stranicama. Magoleum nije medicinska ustanova. Uvijek se savjetujte s vašim terapeutom ili liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više o vašem medicinskom problemu. Suradnja s liječnicima je neophodna.

Na našim stranicama ne dajemo medicinske savjete kao ni savjete za postavljanje dijagnoze ili terapije. Informacije ponuđene na ovim stranicama nisu medicinski savjeti te kao takvi nemaju namjeru sugerirati donošenje bilo kakvih medicinskih, pravnih ili financijskih odluka.

Tekstovi koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja, hidrolata i sličnih proizvoda informativne su i edukativne prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije.

Korisnici preuzimaju vlastitu odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Naša web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za točnost, vjerodostojnost ili starost informacija koje možete pronaći na našim stranicama. Kada postanemo svjesni bilo kakve greške u opisu, zadržavamo pravo tu grešku ili propust ispraviti.

Proizvodi i usluge

Kupci i korisnici naših proizvoda i usluga moraju biti punoljetne osobe, od osamnaest (18) godina ili starije. Ukoliko je osoba mlađa od osamnaest (18) godina, za korištenje naših proizvoda potrebna je pismena suglasnost roditelja, odnosno skrbnika. Ako se radi o usluzi savjetovanja, roditelj, odnosno skrbnik mora prisustvovati savjetovanju te on odlučuje, na vlastitu odgovornost o konačnom prihvaćanju ponuđene terapije za maloljetnu osobu.

Proizvodi koji se nude na našim stranicama produkti su internih radionica centra, koje se redovno odvijaju s članovima u svrhu edukacije i istraživanja. Naši proizvodi nisu registrirani kao dodatak prehrani u Republici Hrvatskoj. Proizvodi se isključivo prodaju članovima udruge u svrhu financiranja rada udruge, što se u skladu sa Zakonom o udrugama ne smatra trgovinom niti podliježe propisima o trgovini.

Članovi udruge mogu biti fizičke i pravne osobe. Udruga ima redovne članove, podupiratelje i počasne članove. Članom udruge postaje se ispunjavanjem pristupnice te uplatom godišnje članarine.

Sve cijene su u hrvatskim kunama (HRK) s uključenim porezom na dodanu vrijednost (PDV-om). Nastojat ćemo osigurati sve naše cijene aktualnima. Cijene proizvoda navedene su na našoj stranici narudžbe. Zadržavamo pravo izmjene cijena u bilo kojem trenutku. Obvezujemo se da ćemo ispuniti vašu narudžbu po cijenama u vrijeme narudžbe.

Naručivanje usluga

Cijene usluga su u hrvatskim kunama (HRK) s uključenim PDV-om. Cijene usluga navedene su na stranici narudžbe. Zadržavamo pravo izmjene cijene u bilo kojem trenutku.

Prilikom narudžbe potrebno je ispuniti obrazac na našoj stranici narudžbe, zajedno s vašim podacima i načinom plaćanja. Obvezujemo se da vaši osobni podaci ostaju tajni i strogo povjerljivi te ni u jednom trenutku nisu i neće biti namijenjeni prosljeđivanju, iznajmljivanju ili prodaji trećim osobama. Međutim, dajući nam svoje osobne podatke prihvaćate da nismo odgovorni za zlouporabu zbog pogreške u prijenosu, zbog računalnih virusa ili zlonamjernih programa (malware).

Obvezujemo se da ćemo prihvatiti ili odbiti vašu narudžbu u roku od sedam (7) dana. Ako vam nismo odgovorili u roku od sedam (7) dana, vaša narudžba se smatra odbijenom. Ne moramo navesti razloge za odbijanje narudžbe za savjetovanje, međutim najvjerojatniji razlog za odbijanje narudžbe je nepotpuno ispunjen obrazac prijave, popunjenost termina za savjetovanje ili godišnji odmor.

Obavljanje naručenih usluga vrši se kao što je navedeno na našoj web stranici. Usluga se naplaćuje odmah po završetku savjetovanja. Naši uvjeti plaćanja navedeni su na stranici narudžbe.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za zlouporabu ili krivo korištenje naših usluga. Korisnik preuzima vlastitu odgovornost za svaku štetu koja je posljedica aktivnosti koje nisu u skladu s ovim uvjetima ili zbog prešućivanja važnih podataka o svojem zdravlju, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći.

Reklamacije na savjetovanje

Obvezujemo se da ćemo vam pružiti profesionalno savjetovanje u skladu s navedenim na našim stranicama o savjetovanju. Stojimo iza svojih savjeta i prijedloga terapije nastalih na osobnom savjetovanju, stoga korištenjem naših usluga savjetovanja predstavlja vašu suglasnost o preuzimanju odgovornosti za svaku štetu koja bi iz toga mogla proizaći. Ne prihvaćamo nikakve reklamacije na savjetovanje.

Opisi proizvoda

Nastojimo osigurati da su proizvodi na našoj web stranici opisani što točnije, ali ne jamčimo da je opis potpuno točan. Kada postanemo svjesni bilo kakve greške u opisu, zadržavamo pravo tu grešku ili propust ispraviti.

Slike su predviđene u ilustrativne svrhe i ne jamčimo da će ijedna slika biti identična, u pravoj boji niti da će odraziti i prikazati potpuni dizajn i izgled koji se odnosi na specifični proizvod.

Korištenje proizvoda – mjere opreza

Koristimo samo najsigurnije prirodne sastojke najbolje kvalitete u svim našim proizvodima, na bazi prirodnih, biljnih sastojaka, od kojih veliku većinu čine biljna i eterična ulja. Naši proizvodi su apsolutno čisti od neugodnih kemikalija, iritansa ili punila.

Bez obzira na sigurnost i kvalitetu sastojaka koji ulaze u naše proizvode, potrebne su određene mjere opreza kojih se korisnik mora pridržavati. U nedoumici, ne koristite naše proizvode prije stručnog savjetovanja s nama ili kvalificiranim medicinskim osobljem. Osobe koje naročito moraju biti na oprezu su: trudnice i dojilje, djeca, starije osobe, osobe sa srčanim problemima, visokim ili niskim krvnim tlakom, dijabetesom, epilepsijom, osobe oboljele od raka ili tumora, alergične osobe, osobe s oslabljenim imunitetom i gotove sve druge osobe kojima je na bilo koji način narušeno zdravlje, a nisu ovdje spomenute.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za zlouporabu ili krivo korištenje bilo kojeg od naših proizvoda. Korisnik i/ili kupac preuzima vlastitu odgovornost za svaku štetu koja je posljedica aktivnosti koje nisu u skladu s ovim uvjetima ili zbog prešućivanja važnih podataka o svojem zdravlju, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Uz svaki naš proizvod naveden je sastav, mjere opreza, način korištenja i skladištenja. Svaki korisnik/kupac odgovoran je informirati se o sastojcima koji ulaze u naše proizvode. Uvijek se držite preporučenih doza i načina korištenja.

Članstvo

Magoleum djeluje kao udruga. Udruga ima redovne članove, podupiratelje i počasne članove koji mogu biti fizičke i pravne osobe. Fizičke osobe moraju biti punoljetne osobe, od osamnaest (18) godina ili starije. Podupirućim članom udruge postaje se ispunjavanjem pristupnice te uplatom godišnje članarine koja iznosi sto (100) kuna (HRK). Prijaviti se možete tako da nam pošaljete zahtjev preko naše stranice za kontakt ili direktno na naš mail. Obvezujemo se da vaši osobni podaci ostaju tajni i strogo povjerljivi te ni u jednom trenutku nisu i neće biti namijenjeni prosljeđivanju, iznajmljivanju ili prodaji trećim osobama. Međutim, dajući nam svoje osobne podatke prihvaćate da nismo odgovorni za zlouporabu zbog pogreške u prijenosu, zbog računalnih virusa ili zlonamjernih programa (malware). Nakon prijave i uplate članarine, članstvo se potvrđuje članskom iskaznicom koju ćemo vam poslati ili uručiti osobno.

Naši proizvodi se isključivo prodaju članovima udruge u svrhu financiranja rada udruge, što se u skladu sa Zakonom o udrugama ne smatra trgovinom niti podliježe propisima o trgovini.

Naručivanje proizvoda

Nastojat ćemo održavati našu listu proizvoda aktualnom, međutim ne dajemo obećanje o dostupnosti bilo kojeg proizvoda navedenog na našoj web stranici.

Sve cijene su u hrvatskim kunama (HRK) s uključenim porezom na dodanu vrijednost (PDV-om). Cijene proizvoda navedene su na stranici proizvoda. Zadržavamo pravo izmjene cijene u bilo kojem trenutku.

Pakiranje i poštarina naplaćuju se dodatno, ovisno o ukupnoj masi paketa narudžbe, u trenutku narudžbe.

Prilikom narudžbe potrebno je ispuniti obrazac na našoj stranici narudžbe, zajedno s vašim podacima i načinom plaćanja. Obvezujemo se da vaši osobni podaci ostaju tajni i strogo povjerljivi te ni u jednom trenutku nisu i neće biti namijenjeni prosljeđivanju, iznajmljivanju ili prodaji trećim osobama. Međutim, dajući nam svoje osobne podatke prihvaćate da nismo odgovorni za zlouporabu zbog pogreške u prijenosu, zbog računalnih virusa ili zlonamjernih programa (malware).

Obvezujemo se da ćemo prihvatiti ili odbiti vašu narudžbu u roku od sedam (7) dana. Ako vam nismo odgovorili u roku od sedam (7) dana, vaša ponuda se smatra odbijenom. Ne moramo navesti razloge za odbijanje ponude za kupnju, međutim najvjerojatniji razlog za odbijanje ponude je da tog proizvoda trenutno nema na zalihama.

Dostava naručenog/naručenih proizvoda izvršit će se na adresu koju ste naveli kao što je navedeno na našoj web stranici. Naši uvjeti plaćanja navedeni su na stranici narudžbe.

Svi rizici od gubitka ili oštećenja robe prelaze na kupca, nakon što smo robu otpremili. Za sve narudžbe koristimo isključivo registrirane poštanske usluge. Za uključivanje osiguranja prijevoznika, kupac je odgovoran to naglasiti prilikom narudžbe.

Reklamacije i povrat proizvoda

Obvezujemo se da ćemo zamijeniti bilo koji proizvod koji vam je isporučen kao neispravan. Ako želite vratiti neispravan proizvod, morate nas o tome obavijestiti u roku od tri (3) dana od dana kupnje na našu e-mail adresu ili preko kontakt stranice.

Ako nismo u mogućnosti zamijeniti isporučeni proizvod u vrijeme reklamacije, vratit ćemo vam uplaćena sredstva, umanjena za iznos dostave.

Ako ste nezadovoljni kvalitetom bilo kojeg proizvoda kojeg ste kupili preko Magoleum web stranice, možete ga vratiti u roku od dvadeset (20) dana od dana kupnje i dobit ćete povrat kupovne cijene proizvoda, isključujući iznos za dostavu. Prije vraćanja nezadovoljavajućeg proizvoda, morate nas o tome obavijestiti na našu e-mail adresu ili preko kontakt stranice.

Pristup Magoleum web stranicama

Kad posjetite našu web stranicu dajemo vam ograničenu dozvolu za pristup i korištenje naših informacija za osobnu upotrebu.

Smijete preuzeti kopiju informacija s Magoleum web stranice na vaše računalo za osobnu upotrebu samo pod uvjetom da ne brišete niti izmjenjujete niti jedan simbol autorskih prava, zaštitni znak ili druga zaštićena prava. Vaše korištenje naših sadržaja na bilo koji drugi način krši naša prava intelektualnog vlasništva.

Osim što je dopušteno iz članka 44. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, nemate dozvolu kopirati, reproducirati, objavljivati, distribuirati ili prikazivati bilo koje informacije na ovim web stranicama, bez našeg prethodnog pismenog odobrenja.

Dozvola za pristup i korištenje informacija na našoj web stranici ne uključuje pravo na korištenje bilo kakvih data mining robota ili drugih extraction alata. Dozvola za pristup vam također ne dopušta metatag ili mirror (zrcaljenje) naše web stranice, bez našeg prethodnog pismenog dopuštenja. Zadržavamo pravo obavijestiti vas ako smo postali svjesni vašeg metatag-a ili mirroring-a (zrcaljenja) naše web stranice.

Linkovi

Magoleum web stranica može s vremena na vrijeme sadržavati povezne linkove drugih web stranica. Ti linkovi služe u svrhu boljeg informiranja i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, održavanje ili poštivanje privatnosti za bilo koji od linkova. Nijedan link na našoj web stranici ne znači naše priznanje, podršku ili sponzorstvo operatera te web stranice niti informacija i/ili proizvoda koji tamo nude.

Za prikazivanje poveznog linka na naše stranice ne trebate naš pristanak. Svako takvo prikazivanje će biti u cijelosti vaša odgovornost i trošak. Prikazivanjem linka na Magoleum stranice ne smijete mijenjati sadržaj naših stranica, uključujući sva prava intelektualnog vlasništva. Ne smijete uokvirivati ili preoblikovati nijednu našu stranicu, datoteku, sliku, tekst ili druge materijale.

Prava intelektualnog vlasništva

Autorsko pravo na sav sadržaj na ovim web stranicama, uključujući applets (umetke), grafike, slike, sheme i tekstovi pripadaju nama ili imamo dozvolu za korištenje tih materijala.

Svi logotipi i zaštitni znakovi općenito, koji se koriste na ovoj web stranici u našem su vlasništvu ili imamo dozvolu za njihovo korištenje. Pristup našim web stranicama ne licencira vas na korištenje tih znakova na nijedan komercijalni način, bez našeg prethodnog pismenog odobrenja.

Odricanje od odgovornosti

Iako smo poduzeli sve nužne mjere i pozornost pri pružanju informacija na našoj web stranici, ne pružamo nikakvo jamstvo, bilo izričito ili implicitno, uključujući jamstvo za nazive, jamstvo za prodaju ili prikladnost proizvoda za određenu namjenu.

U mjeri dopuštenoj zakonom, bilo koji uvjet ili jamstvo koji bi se inače podrazumijevali u ovim uvjetima su nevažeći.

Također smo poduzeli sve nužne mjere i pozornost kako bi osigurali da je naša web stranica čista od bilo kojeg virusa, crva, trojanskog konja i/ili zlonamjernih programa. Međutim nismo odgovorni za bilo kakvu štetu na vašem računalnom sustavu koja proizađe korištenjem naše web stranice ili bilo koje povezane web stranice.

Ograničenje odgovornosti

U punoj mjeri dopuštenoj zakonom, naša odgovornost zbog kršenja implicitnog jamstva ili uvjeta je ograničena na ponovnu nabavu proizvoda i/ili usluga i plaćanje troškova zbog ponovnog isporučenja tog proizvoda i/ili usluge.

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak, uključujući posljedični gubitak pretrpljen s vaše strane koji proizlazi iz proizvoda kojeg smo vam isporučili.

Odšteta

Pristupom na našu web stranicu suglasni ste da ćete nadoknaditi štetu i držati nas nepovrijeđenima/isključenima od svih potraživanja, radnji, štete, troškova i izdataka, uključujući sudske troškove koji proizlaze iz, ili u svezi s korištenjem naše web stranice.

Viša sila

Ako se dogodi da „viša sila“ uzrokuje kašnjenje koje traje više od trideset (30) dana, može se raskinuti ovaj Ugovor, dajući otkazni rok od najmanje sedam (7) dana. „Viša sila“ znači svako djelo, propust i/ili okolnosti na koje nismo razumno mogli imati kontrolu.

Sudska nadležnost

Ove odredbe i uvjeti su uređeni i sastavljeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i bilo koji zahtjev od strane bilo koje stranke protiv druge koja na bilo koji način proizlazi iz ovih uvjeta će se saslušati i pokušati suglasiti mirnim putem. Ukoliko se spor između stranaka ne može riješiti mirnim putem, podvrgnut će se nadležnosti suda u Zagrebu.

Ako je bilo koja odredba ovih uvjeta nevažeća prema Zakonu, odredba će biti ograničena, sužena, protumačena ili promijenjena po potrebi, za pružanje valjane odredbe, ali samo u mjeri potrebnoj za postizanje takve valjanosti. Ako je potrebno, nevažeća odredba će biti izbrisana iz ovih uvjeta i odredba o poslovanju, dok će ostale odredbe ostati u punoj snazi i djelovanju.

Privatnost

Obvezujemo se da ćemo poduzeti sve nužne mjere i pozornost prema svim osobnim podacima i informacijama koje ste s nama podijelili. Međutim ne jamčimo i ne možemo osigurati sigurnost podataka koje s nama podijelite. Informacije koje prenosite putem naše web stranice, e-mail adrese ili na bilo koji drugi način u potpunosti prenosite na vlastitu odgovornost, iako se obvezujemo da ćemo poduzeti prikladne korake za očuvanje tih podataka na siguran način.

Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka! Zadržavamo pravo da dobivene informacije te vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.

Naše poštivanje propisa o privatnosti navedeno je u zasebnom dijelu Izjava o privatnosti podataka, kojemu se može pristupiti sa naše web stranice.


[ssba_hide]

Translate »