Superhrana: HORNY GOAT WEED

HorneyGoatWeed

Iza vrste latinskog imena Epimedium, popularno nazivanim imenima poput: Horny Goat Weed (trava uspaljenog jarca), Rowdy Lamb Herb (biljka razuzdanog jaganjca) ili Fairy Wings (vilinska krila), dade se zaključiti da se radi o biljci koja budi neobične asocijacije.

Ova je biljka stari AFRODIZIJAK, a slučajno ju je otkrio pastir u doba drevne Kine, koji je uočio da su njegove koze pretjerano seksualno aktivne nakon ispaše na određenim obroncima! Biljka je potom rado usvojena u zbirku tradicionalne kineske medicine, kao vrijedno ljekovito sredstvo pod nazivom Yin Yang Huo.

U zapadnoj kulturi biljka je „otkrivena“ i koristi se zadnjih 100 – 150 godina i to za povećanje libida kod oba spola. Horney Goat Weed svoju je popularnost privukla najviše zbog toga što potiče erektilnu (dis)funkciju kod muškaraca. Nije do kraja istraženo točan način na koji Epimedium djeluje, no s obzirom da je aktivni spoj u biljci icariin, koji povećava razinu dušikovog oksida i prirodno opušta glatke mišiće, vjeruje se da se time omogućava veći protok krvi u genitalije.

Postoje i drugi oblici korištenja ove biljke, kao što su ublažavanje menopauzalnog nemira i djelovanje na bubrege i jetru, što potencionalno smanjuje umor i stres, kao i pomoćni tretman kod osteoporoze.

Ipak, čini se kako je glavna zadaća ove biljke neozbiljnog imena vratiti seksualnu vatru, za što se i najviše komercionalno upotrebljava u cijelom svijetu.

Želite li saznati više o ovoj biljci ili naručiti, kontaktirajte me!

Sve najbolje

Translate »