Superhrana: Chlorella

Chlorella

Gledam chlorella letak koji sam pokupila u bio&bio pa sam ga odlučila podijeliti s vama.

Radi se o slatkovodnoj jednostaničnoj algi (za razliku od spiruline koja raste u moru) koja na Zemlji postoji preko 2,5 milijarde godina, dakle seže do pradavnih početaka života na Zemlji. Spada u kategoriju namirnica „super hrana“ kojih u zadnje vrijeme na našem tržištu ima sve više (i što je dobro).

Ono što je meni najzanimljivije kod chlorelle je njen faktor rasta: množi se jako velikom brzinom. Piše da se UČETVEROSTRUČUJE tijekom samo 20 sati (!) što znači da izvrsno potiče obnovu (regeneraciju) i rast novih stanica u organizmu, a uz veliki udio antioksidansa i visokim sadržajem karotena JAČA IMUNOLOŠKI SUSTAV štiteći ga od djelovanja slobodnih radikala. Uspostavlja pH ravnotežu u organizmu (alkalizira ga), normalizira protok tjelesnih tekućina (krvotok i limfni sustav) te poboljšava cirkulaciju što također utječe na pravilno funkcioniranje imunološkog sustava.

Chlorella DETOKSICIRA organizam od teških metala koji nepovoljno djeluju na organizam, poput žive, aluminija i dioksina, ali i drugih tvari koje oponašaju hormone, vežući se za njih i izbacujući ih van kroz stolicu. Obnavlja i obogaćuje pritom crijevnu mikrofloru što ima veliki značaj na cjelokupno zdravlje čovjeka. Detoksikacija organizma također dovodi i do smanjenja tjelesne težine zbog ponovnog pravilnog funkcioniranja probavnog sustava.

Sadrži bjelančevine, vitamin A i to u obliku beta karotena, vitamin C, vitamine B skupine, željezo, klorofil i taj fascinantan faktor rasta – Chlorellin.

Stvarno moćna namirnica, s pravom svrstana među super hranu. Toplo preporučujem :)

Sve najbolje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »