Prirodno liječenje alergija fitoaromaterapijom

peludna groznica

Alergije su imunološki odgovor na obranu od bezopasnih tvari kao što je prašina, pelud ili određena hrana i to na način na koji imunološki sustav obično odgovara na obranu od parazita.

Vrlo često alergije mogu biti povezane s alergijskim konjuktivitisom, astmom i kožnim alergijama, mada i ne moraju. Najčešći simptomi alergija su začepljen nos, kihanje, svrbež očiju, iritacija, svrbež kože i oštećenje tkiva. Astma je uznapredovala bolest bilo koje od navedenih alergija, mada može biti uzrokovana i virusnim i/ili bakterijskim infekcijama.

Klasična medicina djeluje na SIMTPOME alergija u obliku raznih antihistaminika i steroida koji NE LIJEČE uzrok pa se prestankom njihove konzumacije vraćaju (svi) simptomi alergije pa i sama bolest. Ovo tjera oboljele na trajno uzimanje lijekova kako bi lakše podnosili simptome alergija, no ne i bez svojih posljedica. Pospanost, malaksalost i razdražljivost samo su neke od izravnih posljedica korištenja, mada ono nosi i veće, trajne zdravstvene posljedice po cijeli organizam. Dakle da ponovim, klasični lijekovi ne liječe uzrok problema alergija, već naprotiv često pojačavaju već nastalo oštećenje (najčešće sluznice) što dovodi do postupnog pogoršanja stanja iz godine u godinu.

Naš organizam voli red. Ako uvedemo red u prehranu, redovito čistimo organizam od parazita i svakodnevno vježbamo barem 30 minuta, organizam se pokreće, imunitet jača, a ubrzo se bitno mijenja i naše raspoloženje jer smo rasteretili jetru i bubrege od zarobljenih toksina. Osim što ćemo pomladiti svoj organizam, imat ćemo i ljepšu kožu i zdraviji duh! Konačni rezultat je nestanak alergija i drugih tegoba koji ometaju normalno funkcioniranje organizma i naše puno uživanje u životu.

Pristup fitoaromaterapije u Magoleumu se upravo bazira na pomoći u uvođenju reda u naš organizam. Ciljane terapije pomažu našem imunološkom sustavu da ponovno prepozna neopasno od opasnog, pelud od parazita. Krenemo li redovito uzimati fitoaromaterapijske pripravke koji nas vraćaju u ravnotežu i skidaju fokus s krivih matrica, kao u slučaju alergije na razne peludi, organizam će se sve manje boriti protiv tvari koje ga ne ugrožavaju zbog manje opterećenosti. Fitoaromaterapija pristupa liječenju alergija PREVENTIVNO, sistemski i lokalno, ovisno o pojedincu. Početak liječenja je drenažno djelovanje na organe izlučivanja toksina – jetru i žuć, a terapiju je najbolje započeti prije početka „peludne groznice“ u rano proljeće.

Nije dovoljno uzimati pripravke samo u doba alergija jer se na taj način nećemo trajno izliječiti. Najbitnije u svemu je imati kontinuitet, osluškivati i pratiti. Tijelo nam sâmo daje signale na koje je važno reagirati, a ne ignorirati i potiskivati lijekovima jer to sasvim sigurno vodi u bolest. Kontinuiranom primjenom fitoaromaterapije na sve vrste alergija dolazi do TRAJNOG poboljšanja stanja iz godine u godinu, a već je nakon treće godine moguće potpuno izlječenje (kod nekih i ranije, ovisno kada je nastupila alergija). I to sve na potpuno prirodan način i jeftinije od uzimanja lijekova koji nas stvaraju ovisnima i sve bolesnijima!

Sve najbolje

Translate »