Kako izliječiti mamurluk?

Mamurluk

Vjerujem kako poslovni domjenci mogu za neke biti prava „glavobolja“. Nedavno sam upoznala jednu osobu koja mi je rekla kako redovno s poslom odlazi na domjenke na kojima se od njega očekuje da pije alkoholna pića i jede hranu koja mu nimalo ne odgovara, čineći ga sve bolesnijim. Kaže kako bi ga kolege i poslovni partneri ismijavali ako bi naručio nešto što mu više odgovara ili propustio domjenak, a kod šefa zaradio „negativne bodove“. Također kaže da jedini „izlaz“ vidi u tome da se zaljubi ili razboli. Tako će „biti prisiljen mijenjati navike“. Otpor? Neodgovornost? Zadržavam pravo na svoje mišljenje, iako sam ga jasno podijelila s dotičnom osobom, u vrijeme vođenja razgovora.

Previše alkohola i teška hrana.

Svatko se raduje tulumima, domjencima, blagdanima, druženjima i obiteljskim obrocima kao prilici da napustimo samodisciplinu i uživamo u svemu što takvi trenuci imaju za ponuditi. Čak i oni najdiscipliniraniji često završe osjećajući se loše slijedećeg dana, što često dovodi do traženja slobodnog dana na poslu ili izostanak s nastave. Previše alkohola i teška hrana utječu na naše bubrege, jetru, želudac, tanko crijevo i općenito, produktivnost. Dehidracija, poremećena ravnoteža elektrolita, probavne smetnje i poremećaj spavanja neki su od ne tako ugodnih nus-pojava alkoholiziranja i prejedanja. Čak i ako uspijemo doći na posao sljedeći dan, velike su šanse da će nam produktivnost biti niska. Uživanje u takvoj vrsti „hedonizma“ (iako je uništavanje vlastitih stanica sve samo ne hedonizam), može imati dugoročne posljedice koje nije lako izdržati – niti našem tijelu, ni našem šefu.

Liječenje mamurluka.

Zanimljivo je da većina “lijekova” protiv mamurluka zapravo još više truje naše tijelo, dodajući na alkoholnu toksičnost još otrova u obliku dodatnih alkohola, šećera ili kofeina. S druge strane, fermentirani probiotički napitak, kao što je Vodeni kefir Tibi pomoći će tijelu vratiti zdrave bakterije koje je alkohol najvjerojatnije uništio i revitalizirati čitav organizam od djelovanja slobodnih radikala.

Blagodati Tibi napitaka.

Ovaj prirodno gazirani napitak ima niz ljekovitih svojstava koje pomažu pri mršavljenju, sprječava nastanak malignih oboljenja i srčanih bolesti, liječi giht, artritis, pomaže kod akni te čak vraća prirodnu boju već osijedjeloj kosi! Potpuno je prirodan i krcat aminokiselinama i probioticima. Probiotik znači „za život“ i za razliku od antibiotika, probiotici ponovno uspostavljaju prirodnu ekologiju crijevne flore te samim time podižu imunitet, poboljšavaju raspoloženje, pomažu u borbi protiv alergija i detoksifikaciji te općenito oslobađaju  tijelo od bolesti.

Generalno, ali i u slučaju mamurluka, Tibi napici štite tijelo od slobodnih radikala izazvanih staničnim oštećenjima te hidratiziraju tijelo. Kada smo u osjetljivom stanju mamurluka posezanje za Tibi napicima jednostavnije je od žvakanja ukiseljenog povrća, lako se ugrađuje u stanice i brzo djeluje. Pogodno je za vegane i osobe koje su osjetljive na laktozu. Tibi napici više su od mudrog poteza jer djeluju i popravljaju narušenu ravnotežu organizma na više nivoa istovremeno. Osim toga, Vodeni kefir Tibi oblaže želučanu sluznicu i ublažava želučane tegobe (mučnine), naročito Spiruginger.

Kako djeluju Tibi napici?

Probiotički sojevi, kao što su oni nađeni u Tibi napicima mogu pomoći u rekolonizaciji zdrave bakterijske flore, koje je alkohol najvjerojatnije uništio. Enzimi iz napitka nas, zahvaljujući sirovim, svježim i hladno tiještenim sokovima, pomažu zaštititi od slobodnih radikala stresa u jetri (neopterećena jetra, manje smo podložni stresu). Također obnavljaju osiromašene enzimatske i nutritivne obrane drugdje u tijelu. Tibi napici puni su dobrodošlih (prijateljskih) bakterija (mikroflore), koje blagotvorno djeluju na naš želudac, crijeva i jetru zbog direktnog sudjelovanja u procesu probave, apsorpcije i izlučivanja. Eliksir u čaši – Tibicos Tibi napici posebno su pametan izbor kada se probudimo s mamurlukom. Još su više ukusniji i brže djeluju na mamurluk ukoliko ih se drži u hladnjaku.

Imajte na umu da koristi i iskustvo pijenja Tibi napitaka može varirati od osobe do osobe.

Sve najbolje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »