Izgledati 10 godina mlađe

Anti-aging

“Najvažnija stvar kojom se tijelo hrani počinje ispravnom informacijom kojom hranimo svoj um.”

- Len Foley

Najčešće čujem ljude kako se žale da izgledaju deset godina starije nego što zapravo jesi i pitaju me imam li neko rješenje za njih u obliku kozmetike. Imam savršeno i provjereno rješenje, no ne radi se samo o kozmetici.

Starjeti je prirodno

Uvjereni smo kako je nakon određene godine normalno da izgledamo starije, da smo bolesni i da nam je s vremenom sve gore. Ljude koji iz nekog razloga bolesti izbjegavaju smatramo sretnima i pripisujemo njihovoj genetici. Podvrgavanje porocima kao što su, u najvećoj mjeri pušenje i alkohol smatramo djelom svakodnevice i uvjereni smo da se njihova konzumacija ne odražava na naše zdravlje jer svatko od nas poznaje nekoga tko je unatoč pušenju i svakodnevnom ispijanju alkohola doživio duboku starost.

Duboka starost

Bez obzira kojoj dobnoj skupini spadamo složit ćemo se da je doživjeti stotu prilično teško i sama pomisao na te godine stvara u nama osjećaj nemoći i bolesti. Smatramo da smo iskusili jednu finu starost ako barem djelomično aktivni i svjesni života doživimo osamdesetu. Starije osobe obično trebaju pomoć i nadzor, uzimaju lijekove za bolove, krvni tlak, srce, rad bubrega i slično ne bi li se ublažili bolovi i produžio životni vijek degeneriranog tijela. No istina je da duboka starost nije 80 godina! Niti je 100 godina nedostižni mit, poznat jedino Azijcima. Duboka starost je svakako dob (preko) sto godina i ne mora izgledati tako bolno i bespomoćno.

Zdrava prehrana?

Naša kultura i ponajprije naša uvjerenja da jedemo „zdrave“ obroke koji se sastoje od žitarica, tjestenine i kruha s pregršt kuhane, pečene, konzervirane i pasterizirane hrane s rijetkim obrocima sirovog povrća i voća, posljedica su prijevremenog starenja. Do jasnog degeneriranja našeg tijela sa svim vidljivim, pratećim znakovima dolazi unoseći u tijelo uglavnom mrtvu (anorgansku) hranu koja nema utjecaj na stvaranje novih organskih stanica u našem organizmu. Uz to, čovjek je jedino živo biće koje bez obzira na višu inteligenciju pretjerano ugađa svom apetitu na račun svoga tijela i zdravlja. U vrijeme kada dosegnemo dob od otprilike četrdeset godina, kada nam je naše znanje i iskustvo od velike koristi i kada bismo konačno doista mogli početi živjeti i uživati u životu, najčešće se nalazimo u tako lošem tjelesnom stanju da svu svoju energiju i vrijeme trošimo obilazeći zdravstvene institucije i pokušavajući pronaći odgovarajući lijek kako bi nam preko noći postalo bolje. U isto vrijeme, kada bismo trebali početi dostizati vrhunac svog života i pobirati plodove svojeg intelektualnog i duhovnog rada na sebi i svojoj osobnosti, mi počinjemo doživljavati probleme s vlastitim identitetom – tko sam ja zapravo i koja mi je svrha? Fizičke i duhovne manifestacije posljedica su preopterećenosti dugogodišnjeg upropaštavanja mrtvom hranom. Mrtva je hrana 40 godina ispunjavala svoju svrhu i održavala nas na životu i sada je dostigla svoju granicu i stavila nas na kušnju.

Živa hrana i čišćenje

Naš se predviđeni životni vijek ne krene smanjivati s četrdeset. Priroda nam je podarila sve resurse da dostignemo ugodnu zrelost. Podarila nam je sve što nam je potrebno za zdravu i vitalnu dugovječnost u samoj prirodi – u plodovima, izvorima i prirodnim tehnikama. Želimo li izbjeći slabo i neuporabivo, degenerirano tijelo i um koje se kreće prema prijevremenoj starosti, nema nam drugog rješenja nego svakodnevno jesti što više sirove hrane – sirovo povrće, voće i svježe salate i svježe iscijeđene sokove. Iskustvo je najvrjedniji pokazatelj. Ljudi koji su bili dijagnosticirani terminalnim bolestima i počeli se hraniti na način da su izbacili sve namirnice od žitarica – kruh, peciva, tjesteninu i slično i jeli hranu u svom izvornom – živom – obliku, ne samo da su se „čudesno“ riješili bolesti i još su živi, već su ponovno zadobili svoju mladenačku energiju i izgledaju puno mlađe od svojih „zdravih“ i nikad bolesnih vršnjaka.

Uz živu hranu posebno je važno čišćenje organizma. U čistom tijelu osobe, bacili, bakterije i paraziti ne nailaze na plodno tlo u kojem se mogu množiti i stvarati bolesti i bolesna stanja te se prirodnim putem izlučuju iz organizma. Od velike je važnosti svakodnevno izlučivanje, a pri neredovitoj stolici obavezno se preporučuje klistir. Najbolji se rezultati (i ne samo kod zatvora) postižu protokolom čišćenja organizma od parazita i temeljitim čišćenjem, odnosno ispiranjem debelog crijeva tijekom četiri ili pet uzastopnih dana. Ako je čišćenje napravljeno stručno i kako treba, osoba se nakon toga osjeća bolje, bistrije i puna je energije. Redovitim podvrgavanjem protokolu čišćenja organizma od parazita i ispiranju debelog crijeva zajedno s unošenjem žive, organske hrane, riješit ćemo se svake bolesti i stanja na potpuno prirodan način, koji je (naročito u našoj kulturi) bezrazložno odbačen.

Organska anti-aging kozmetika

Veliku ulogu u mladenačkom izgledu igraju sredstva za osobnu higijenu i, naravno kozmetika. Ukoliko koristimo neprovjerene i štetne proizvode, iako ih ne jedemo oni itekako dospijevaju u naš krvotok i talože svoje otrovne supstance koje nam, dugoročno gledajući, ugrožavaju zdravlje. Vrlo je važno da na kožu ne nanosimo sastojke koje u izvornom obliku ne možemo naći ili dobiti iz prirode. Samo zato što ne vidimo posljedice odmah nakon nanošenja, ne znači da nam takvi proizvodi ne stvaraju problem.

Kozmetika za lijepo i njegovano lice i tijelo trebala bi se izrađivati prema stanju kože. Najčešće je izgled i stanje naše kože direktno povezano sa stanjem našeg organizma. Osobe koje se hrane više-manje mrtvom, anorganskom hranom doimaju se starijima nego što to zapravo jesu. Kako bi se tim osobama pomoglo u vidu ljepšeg i mladenačkog izgleda koriste se ulja i ekstrakti koji djeluju na način da nahrane kožu molekulama koje joj nedostaju, jednako kao što svoje tijelo hranimo molekulama koje nam nedostaju ne bi li se ono lakše obnavljalo i blaže starilo. Ako upotrebljavamo zdrav razum i koristimo pravu organsku kozmetiku te se uz to hranimo živom hranom, izbjegavamo sve vrste procesirane hrane, dovoljno spavamo, čistimo se i njegujemo svoju dušu neminovno ćemo izgledat mlađe i usporit ćemo proces starenja tijela. To će nam dati dobar osjećaj i puno životne energije i užitka, a na sve što nam život donosi gledat ćemo sa zahvalnošću i zanimanjem.

Ukoliko trebate više informacija o današnjoj temi ili pomoć pri odabiru prave organske kozmetike, obratite mi se s punim povjerenjem.

Sve najbolje

https://www.facebook.com/magoleum

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »