FITOAROMATERAPIJA

Fitoaromaterapija

FITOAROMATERAPIJA

Francuska fitoterapija – na kojoj se bazira Magoleumova praksa – od 1928. godine do danas prerasta u ozbiljnu medicinsku disciplinu koja u svrhu očuvanja zdravlja, liječenja i prevencije određenih zdravstvenih tegoba i bolesti u svom području djelovanja koristi cjelovite biljke, njene dijelove i plodove te različite biljne iscrpine (tinkture, eterična ulja, macerate, dekokte, infuze itd) i već se po tome razlikuje se od drugih terapeutskih metoda. Radi se o mladoj grani terapije koja se smatra medicinskom disciplinom, budući da svoje djelovanje bazira na znanstvenom pristupu i najnovijim saznanjima na tom području.

Aromaterapija je komplementarni – i često neizostavni – dio fitoterapije. Aromaterapija je prvenstveno terapija u pravom smislu te riječi, što znači da se radi o interaktivnom odnosu klijenta i fitoaromaterapeuta, a ne isključivo o prisustvo mirisa u prostoru.

Fitoaromaterapija je prvenstveno holistička disciplina koja promatra čovjeka kao cjelinu, a ne samo kao dio tijela ili organa koji je izložen nekoj vrsti stresa. Osnovna razlika između fitoaromaterapije i tradicionalnog travarstva je u činjenici da fitoaromaterapija korištenje ljekovitog bilja i biljnih ekstrakata bazira isključivo na znanstveno dokazanom djelovanju bilja kod pojedinih zdravstvenih problema, pritom koristeći najmodernije oblike biljnih iscrpina koji su prisutni na tržištu. Bilje i eterična ulja koriste se na razne načine: u obliku čajeva, integralnih otopina svježeg ljekovitog bilja (SIPF), tinktura i drugih oblika za oralnu primjenu, izvana na koži, respiratorno u obliku inhalacija, vaginalno i rektalno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »