DOBRODOŠLI

Gordana VucicMagoleum je fitoaromaterapija, nutricionizam i ljepota u jednom. Konceptualno je rastao od 2007. godine, svakodnevno se razvijao, usavršavao i osluškivao potrebe svojih korisnika. Uz centralno vjerovanje da znanje i usavršavanje donose rast i evoluciju, kako ljudsku tako i uslužnu, koncept Magoleum se i dalje razvija i spremno mijenja životne navike mnogih na bolje.

Iza Magoleuma stojim ja, Gordana Vučić i rastem zajedno s njim. Po struci ekonomistica, u praksi fitoaromaterapeut i priučena nutricionistica. U srcu kreativna i slobodna. Završila sam školu fitoaromaterapije kod Dr. Stribora Markovića, kojeg izuzetno cijenim kao znanstvenika i kao čovjeka koji je pokrenuo komadić Hrvatske u ljepšem i svakako mirisnijem smjeru. Zahvalna sam na prilici za učenjem koje mi je danas postalo primarno zanimanje.

Nutricionizam je nezaobilazno prožet kroz moju praksu i zapravo je postao ključan za postavljanje bilo kakve terapije. Kroz konzultacije izrađujem ciljane tretmane za vraćanje zdravlja i vitalnosti za gotovo sva stanja organizma, kože, kose, a u zadnje vrijeme sve češće crijeva i probave.

Sve što danas znam i koristim u svojoj praksi stjecala sam dugi niz godina, najčešće kroz vlastito iskustvo, od alergija, intolerancija, dermatitisa preko hormonalnih poremećaja, strahova, depresije, probave, cirkulacije, emotivnog prejedanja, ovisnosti o stimulansima, poput kave za podizanje energije, neumornog vježbanja, iscrpljivanja, loša prehrana i slično. Moglo je biti i puno gore, ali srećom osvjestila sam se. Nije bilo zabavno, ali bila sam uporna! Svakom usvojenom novom navikom (jer tu se isključivo radi o promijeni loših navika) i promjenom na bolje postajala sam boljom osobom. Sebi, a onda i drugima. I onda sam odlučila iskoristiti svoje nevolje za pomoć drugima koji prolaze slične životne priče.

Ako mislite da je vaša priča ‘glupa’ i događa se samo vama, razmislite još jednom jer postoji velika vjerojatnost da niste sami. Možda ste već primijetili da se svi naši problemi i tegobe (jednako kao i sreća, ljubav i lijepe stvari) događaju na sličan ili gotovo jednak naćin i nekom drugom. Obrasci su isti, samo su karakteri zamijenjeni. Da bi nam postalo bolje najnježnija stvar koju trebamo napraviti je – osvijestiti i prihvatiti situaciju u kojoj se nalazimo, a zatim osvjestiti obrasce ponašanja koji su nas doveli do tog stanja. I moj je put započeo tako i danas ga slijedim usmjeravajući svo svoje stečeno znanje – obrazovno, životno i iskustveno – kroz vrijedan, meni svojstven pristup pomažući drugima da pronađu najbolji mogući – i održivi – način kroz koji će moći ponovno pronaći najbolju verziju sebe, onu prepunu životne energije i svjesno kreirati svoj život uz životni stil koji im najbolje pristaje. Svako putovanje započinje prvim korakom. Bez osobne odgovornosti i vlastitog djelovanja teško stvarno ne dolazi do dugoročnog poboljšanja. Zato je fokus kroz Magoleum programe i terapije, aktivno djelovanje i učenje kako preuzeti odgovornost za vlastiti život, a ne stvaranje dugoročnog bolesnika i vječitog korisnika mojih usluga. Želim čuti da ste bolje i želim da ste aktivni u vraćanju svog zdravlja jer bez vaše aktivnosti i najbolja terapija na svijetu neće vam pomoći ako ju ne uzimate na propisani način.

Moguće je da se u Magoleumu stvari odvijaju obrnuto od očekivanoga i uobičajenog. Zato je i povrat uloženog viši od uobičajenog (i očekivanog). Ako ste osoba koja teško izlazi iz društveno nametnutih okvira moram vam reći da možda nećete moći prihvatiti istinu koju učim, držati se propisane terapije ili se kasnije nećete moći nositi s okolinom jednom kada počnete izgledati i osjećati se bolje. Pojednostavljeno: ako vam je važnije što drugi misle, ako su vam prioritet ustaljena pravila ponašanja ponad vlastitog zdravlja i osjećaja vitalnosti, ako mislite da “od nećega morate umrijeti”, onda vam je bolje da pomoć potražite ondje gdje će vam sve to moći ispuniti.

Magoleum pristup svakom pojedincu je iskren i prijateljski. Odiše jednostavnošću i ne komplicira se s nepoznatim ili novootkrivenim i egzotičnim biljkama. Terapije i programi su cjeloviti, smisleno koncipirani u manje dijelove. Djelotvorni su, lako razumljivi i odmah primjenjivi. Tijekom trajanje terapije ili programa zajedno prolazimo kroz eventualne poteškoće usvajanja novih navika i kroz sva pitanja i nejasnoće koje vam se pritom mogu otvoriti. Uz moju pomoć polako ćete ponovno preuzeti kormilo vlastitog života i vratiti osjećaj vrijednosti i postignuća.

U Magoleumu ste vi na prvom mjestu. Neovisno o prirodi problema zbog kojeg ste došli dobivate jednako visoku dozu pažnje i poštovanja kao i svaka slijedeća osoba. Sve počinje osobnom promjenom svijesti pa tako i zdravlje i dobar izgled. Prije no što krenete u transformaciju vi sami donosite odluku o promjeni. Odluku o promjeni donosite na osnovu pomaka svijesti o nečemu što ste do tada smatrali prihvatljivim. Dobar odnos prema sebi, svome tijelu i zdravlju ujedno je i dobar odnos prema prirodi i okolišu. Čovjek je sastavni dio prirode i ima u njoj svoju autentičnu ulogu, zajedno sa životinjama, biljkama, bakterijama itd.

Biti korisnikom Magoleumovih programa, tretmana, probiotika, ljekovitih pripravaka i fenomenalne organske kozmetike znači vratiti se svome izvornom jastvu. Svojevrsni „reset“ čime vraćamo i usklađujemo svoje zdravlje i život u suradnji s prirodom, koristeći prirodne resurse za izvorni način prehrane, liječenja, njege i higijene tijela.

Shvaćanje i poimanje početka bolesti ima širu sliku. Ona nije nastala preko noći, već se stvarala akumulacijom negativnih misli i emocija, životnih navika i životnog stila i to često 20 do 30 godina prije pojave prvih simptoma.

Cigarete, primjerice ili alkohol nisu nikada bile uzete u obzir prilikom stvaranja našeg tijela svih tih milenija ranije. Naše tijelo nije naviklo na tolike količine slobodnih radikala. Ono što s konzumacijom istih dobivamo je, ništa drugo nego poruka našem tijelu da ga želimo uništiti (što i činimo, ma kako god to uljepšavali). Čemu zapravo istinski, dubinski najviše težite, kakvom osjećaju? I da li je on kratkotrajan ili dugoročan? Reći ću vam nešto što znam iz svog i iskustva svih korisnika Magoleum proizvoda i usluga, a to je da svi mi težimo konstantnom i dugoročnom dobrom osjećaju. Da imamo energiju, da se dobro zabavljamo, da doprinosimo (sebi, obitelji, prijateljima, na poslu, u zajednici…) i da konstantno rastemo. Možemo li živjeti takav život ako imamo određene fizičke, hormonalne, probavne… probleme. Do neke mjere sigurno da, ali uz sve veću naplatu, koju plaćamo našim najdragocjenijim resursom – zdravljem.

Misli. Misli su stvaralačka energija. Kakve su vaše misli?

Dječje smetnje nastaju daleko prije rođenja djeteta, a nemogućnost začeća direktno je povezana s mineralima siromašnom prehranom koja je dovela do poremećaja hormona.

Hormonalni poremećaji pošast su modernog doba. Hm, modernog… da, ovisi iz kojeg kuta gledamo na tu “modernost”. Sve vaše navike uz još šačicu drugih faktora uzimaju se u obzir kod postavljanja terapije i programa, odnosno stvaranja programa kroz koji se pomalo, ali sigurno rješavate loših navika i osjećate se sve bolje i vitalnije. Koliko ste se odlučili zauzeti za svoje zdravlje direktno će se pokazati kroz rezultate.

Dubokog sam uvjerenja da terapije biljkama i njenih produkata dodiruju fine nijanse drevnosti u nama, kada nismo pokušavali nadvladati i savladati prirodu, već smo živjeli u skladu s njom. Jednom kada dotaknemo taj potisnuti rezervoar genetski zapisanih kodova u sebi s pravom ćemo moći reći da smo pronašli sebe.

Magoleum pomaže vratiti i očuvati čovjekove najstarije i najveće vrijednosti, njegovo zdravlje, ljepotu i vitalnost. Lijep i njegovan izgled produkt su stila života u kojemu ne kršimo pravila prirode. Kada živimo u skladu s prirodnim zakonitostima, biramo prirodne proizvode, lokalne proizvođače i poljoprivrednike štedeći pritom na troškovima prijevoza i kemikalijama kojima se proizvodi održavaju „svježima“, dobivamo na kvaliteti i korisnosti te ujedno potičemo lokalna gospodarstva na širenje i veću ponudu. Na taj način također pomažemo otvoriti nova radna mjesta i potičemo gospodarstvo i ekonomiju.

Bilo da tražite “samo” kvalitetnu organsku kozmetiku – medicinsku ili estetsku, trebate dobar zdravstveni ili kozmetički tretman ili program za vraćanje ravnoteže ili možda drugo mišljenje, Magoleum vam daje priliku da razmotrite svoje mogućnosti s prave, prirodne strane te vam pomaže pri odabiru najprikladnijeg koraka za sebe i svoju obitelj. Obratite se s punim povjerenjem, bit će mi čast.

GV-potpis

Translate »