ALERGIJE

trava

Naš organizam voli red.

Alergije, simptomi i uzroci.

Alergije su imunološki odgovor na obranu od bezopasnih tvari kao što je prašina, pelud ili određena hrana. Imunološki sustav na alergije odgovara na jednak način kao i kod obrane od parazita, što je vjerojatno razlog zašto se u Magoleum praksi pokazalo da Antiparazitni protokoldaje izvrsne rezultate u liječenju alergija.

Najčešći simptomi alergija su curenje iz nosa ili začepljen nos, kihanje, kašalj, svrbež očiju, iritacija, svrbež kože i oštećenje tkiva. Astma je uznapredovala bolest bilo koje od alergija, mada može biti uzrokovana i virusnim i/ili bakterijskim infekcijama.

Uzimanjem antihistaminika, u obliku klasičnih lijekova dobivamo trenutno olakšanje micanjem iritativnih simptoma bolesti. Pospanost, malaksalost i razdražljivost vrlo se često javljaju kod ljudi koji ih redovno konzumiraju, dok istovremeno potiskuju uzrok (razlog) bolesti koja se na taj način s godinama produbljuje i pogoršava.

Alergije ne nastaju preko noći. One u većini slučajeva nastaju zbog opterećenosti organizma i zarobljenih toksina i parazita u jetri, bubrezima i crijevima. Iako mislimo da se zdravo hranimo i vodimo zdrav stil života, ne možemo se potpuno zaštititi od zagađenih čestica i stresa koji su stalni pratioc svijeta u kojemu živimo. Oni za posljedicu imaju oslabljivanje naše prirodne obrane – imuniteta, gdje tijelo obično kreće u kompenzaciju tvari koje mu nedostaju, nauštrb određenih funkcija u organizmu. Najčešće su pogođeni hormoni. Kada se hormoni nalaze u krivim omjerima tada nastaju stanja koja prethode upalama, upalna stanja, autoimune bolesti te druge bolesti i alergije.

Dječje alergije, bolesti i stanja formiraju se mnogo prije djetetovog rođenja, još u majčinom jajovodu te su potpuno povezana s činjenicom da li je majka bila dojena i koliko dugo, njenim stilom života i prehranom, naročito do puberteta, a onda i do samog rođenja djeteta.

Fitoaromaterapijsko liječenje alergija.

Dobar fitoaromaterapeut osluškuje i upoznaje osobu koja dođe po pomoć te na osnovu znanja, intuicije i navoda pojedinca (i liječničkih potvrda, ukoliko ih posjeduje), sastavlja holističku i ciljanu, biljnu terapiju. Ciljane terapije pomažu našem imunološkom sustavu vratiti ravnotežu u organizam tamo gdje mu je najpotrebnija, kako bi ponovno naučio točno prepoznati neopasnu tvar od opasne, pelud od parazita. Najbolje vrijeme za početak liječenja alergija je upravo sada – rano proljeće, prije početka bujanja vegetacije.

Neovisno o dobnim skupinama, uvijek se započinje čišćenjem organizma, koje se prilagođuje dobi i zdravstvenom stanju pojedinca. Uzimanje fitoaromaterapijskih pripravaka za liječenje alergija bez prethodnog čišćenja organizma neće donijeti trajne rezultate i mudrije bi bilo taj novac uložiti u nešto korisnije. Na simptome je lako djelovati, ali ono što stvarno želimo je ukloniti uzrok i simptomi će nestati sami.

Fitoaromaterapijsko liječenje naizgled je sporije od klasičnih metoda jer se na početku čini kako se ništa ne događa. Iz razloga što smo navikli da vrlo brzo nemamo simptome, nije nužno i pravilno. To što fitoaromaterapijski pristup liječenju nije simptomatski, već se fokusira na izlječenje uzroka, ne znači da proces izlječenja nije već započeo – iznutra. Fitoaromaterapijskim liječenjem djelujemo direktno na uzrok i ispravljamo krivi obrazac koji je nastao tijekom prošlih godina kako bi nakon određenog vremena (ovisno o težini tegobe) bio potpuno ispravljen.

Na primjer. Ako je alergija nastupila prije 20 godina, liječenje alergije trajat će dulje, nego u slučaju da je alergija tek nastupila i organizam se s njom tek počeo poistovjećivati. U potonjem se, u Magoleum praksi vrlo često potvrdilo da je dovoljno proći Antiparaztni protokol i svi simptomi alergije nestanu kao da nikada nisu ni postojali. Kod dugogodišnjih alergija, možda će trebati proći nešto dulji period i pomoć potražiti u obliku ciljanih biljnih pripravaka, ali je zato svaki pomak koji nastane trajan, neškodljiv i potpuno prirodan. Nema pospanosti i malaksalosti, djeluje se direktno na uzrok, ne stvara se ovisnost te nas terapija, korak po korak čini zdravijima, veselijima i neograničenima u punom uživanju života.

Sve najbolje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Translate »